Олена Білоконь — автобіографія

Олена Білоконь (народилася 3 березня 1979 року в селі Коритня, Монастирищенського району, що на Черкащині) – заслужена артистка України.

 

Я справжня українка, а тому люблю пісню. І співаю, здається, з колиски. Бо маю напрочуд співочу маму. На сцені сільського клубу в невеличкому селі Коритня, що на Черканщині, мене ставили на стільчик щоб була на рівні мами, і ми починали співати. Мама альтом, а я підспівувала. Потім наша родина переїхала в Лубенський район, село Ісківці – і там сусідські бабусі розказували мені казочки, на яких я виховувалася. А ще бабусі діставали зі скрині старі – старі народні костюми, в яких я і виступала. 

 

Тож саме мама допомогла мої перші проби голосу виплекати у справжню пісню. Моїм головним девізом є «Взяла пісні я з маминого серця, тепер їх людям роздаю». Співаю те, чого навчила мати, на чому загартовувалася моя особистість, що зрозуміле в тому краї, де живу. Дуже люблю пісні про взаємне кохання, про щасливу долю, про віру в краще. Стараюся співати про позитивне, адже пісня енергетично притягує те, про що у ній йдеться. В українській пісні – генетичний код нашого народу. Вона здатна доторкнутися до найпотаємніших струн людської душі, допомагає усвідомити себе частиною національної спільноти, ототожнити себе з нею. Пісня має згуртовувати нас, навчає любити рідну землю й одне одного.

 

Березень 2008 року був знаковим та дуже багатим на приємні і значні події в житті: в Полтавському музично-драматичному театрі імені М.В.Гоголя, відбувся перший, але такий вагомий, творчий вечір «Від серця до серця», лейтмотивом якого стали слова: «Взяла пісні я з маминого серця, тепер їх людям роздаю». В тому ж році закінчила «Міжрегіональну академію управління персоналом» за фахом – політолог. А ще цього ж року доля подарувала справжнє диво – чарівну донечку Лесю.

 

Я щаслива, бо відчуваю, що моя пісня потрібна людям, Щаслива, коли сльози радощів після зустрічі з людьми, коли мій народ об’єднується разом зі мною в пісні. Щаслива, коли є однодумці не байдужі до долі нашого народу. Щаслива, коли мене підтримує родина, молиться за мене, вірить у мій шлях, обраний з дитинства.

Мистецький портал "Жінка-Українка"

 

http://ukrainka.org.ua/olena-bilokon